Uniform

Uniform

Wat en waarom

De kleren die het meest lijden tijdens het spelen, die het meest gewassen en gerepareerd moeten worden, de kleren die vuil moeten worden, dat zijn ongetwijfeld je chirokleren. Verf, modder, lijm, water: een chiro-uniform is een zwaar leven beschoren.

Bij ons is het uniform altijd verplicht 's zondags omdat we dan samen goed herkenbaar zijn als groep. Langs de andere kant is het uniform ook bestand tegen een stootje, dus ideaal om goed in te ravotten. Het uniform ziet er als volgt uit:

Wat doe je aan? 

  • Beige Chirobroek, Chirobroekrok of Chirorok
  • Rode Chiro t-shirt
  • Donkerblauwe trui (hoeft niet van Chiro te zijn), Chiro hemd 
  • Blauwe, rode, witte, grijze of zwarte kousen

De Banier heeft in 2006 enkele artikelen van het uniform gemoderniseerd, namelijk het t-shirt en de sweater. Het t-shirt is iets anders van model, er is nu verschil tussen het t-shirt voor jongens en meisjes. Je kan het verschil zien aan het etiketje waarop de maat staat gedrukt: als het cijfer rood is is het een meisjesmodel, en als het blauw is een jongensmodel. Natuurlijk zijn de oude t-shirts nog steeds even goed, dus je moet zeker geen nieuwe gaan kopen als de oude nog niet versleten is! De sweater heeft er een korte rits bovenaan bijgekregen. Maar de Chirosweater is bij ons niet verplicht dus dit is enkel voor de geïnteresseerden :-).

Wij zouden hierbij willen vragen om alle uniformonderdelen duidelijk te tekenen. Het is moeilijk om aan de hand van de geur van het wasproduct (of het zweet) de juiste trui bij het juiste lid terug te vinden. Zo gebeuren er geen vergissingen. Heel hartelijk bedankt!

Waar kan je uniformkledij kopen?

Hangt je uniform bijna uit elkaar? Zitten er meer gaten in dan er stof is? Krijg je je knopen niet meer toe of zit je hals veel te strak? Geen probleem! Je kan steeds terecht:

  • Bij leiding(en) die verantwoordelijk is(/zijn) voor de uniformen. In het begin van het jaar en op het einde van het jaar (voor het kamp) organiseren zij een 'uniformenpas'. Hier kan je nieuwe uniformen komen passen en kopen maar ook tweedehands uniformen, wij gaan je bestelling dan halen in de Banier. Heb je na de uniformenpas nog iets nodig? Vraag het gerust aan de uniformverantwoordelijken!
  • In De Banier, Kipdorp 30 in Antwerpen. Dit is de Chirowinkel waar je behalve Chirokledij ook nog heel veel knutselmateriaal en Chirokadootjes kan vinden.

Oude, te kleine uniformen die nog niet te versleten zijn kunt u zelf verkopen of u kan ze binnenbrengen bij de uniformverantwoordelijken.(Gegevens vindt u onderaan) Deze tweedehandsuniformen worden dan aangeboden aan de mensen die nog een uniform zoeken voor een verlaagde prijs.

Prijzen

Goed om weten: de uniformen kosten bij ons exact evenveel als in de Banier, we willen jullie gewoon de extra verplaatsing besparen! De prijzen worden dus niet door ons bepaald. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen (september 2023).

Artikel Maten Prijs
Bermuda kids 6j-16j €36
Bermuda volwassenen 29-42 €42
Rok kind 6j-16j €36
Rok volwassenen  29-42 €42
Korte broek  29-42 €42
T-shirt unisex kids  6j-14j €20
T-shirt unisex volwassenen  36-48 €22
T-shirt meisjes  6j-14j €20
T-shirt vrouwen  34-44 €22
Polo unisex  36-48 €36
Topje meisjes  6j-14j  €18
Topje vrouwen  36-44 €18
Macel kids 6j-14j €18
Marcel volwassenen  36-46 €18
Trui kids  8j - 14j  €36
Trui volwassenen  S-3XL €42
Hoodie kids 6j-16j  €50 
Hoodie volwassenen  S-3XL €55
Hemd kids 8j-16j €36
Hemd volwassenen  36-48 €42
Tweedehands kleding    €5 

Uniformverantwoordelijken terug te vinden bij leidingsinfo